Parne i turske kupelji

Parne kupelji su užitak koji nam dolazi s orijenta

Parna kupelj dobro je poznata i prihvaćena još od davnina, a to su tople kupelji, tzv. turske kupelji. Parne kupelji mogu biti modernog ili klasičnog dizajna. Parne kupelji kao i saune opuštaju Vaše tijelo, Vaše mišiće i smanjuju stres. Mogu biti izrađene od polimernog ili akrilnog materijala, kao i betonske građene s unutarnjom oblogom od keramičkih pločica. Putem parogeneratora unutar kupelji stvara se temperatura  od 42 – 45 °C koja se kontrolira vanjskim kontrolnim uređajem za programiranje.

Visoka temperatura stimulira vitalne funkcije, povećava kapacitet imunološkog i limfnog sustava te ubrzava krvotok, topla para otvara pore na koži, pomaže intoksikaciju, poboljšava protok krvi, pa tako pročišćava epidermu koja postaje mekša i lakša, te djeluje umirujuće i relaksirajuće.

Što je potrebno za montažu parne kupelji

Za montažu je potrebno osigurati:

  • strujni priključak (monofazni ili trofazni)
  • cjevovod kojim će putovati para iz parogeneratora do mlaznica za raspršivanje pare
  • podni odljev (sifon) za odvod kondenzata

Slični proizvodi

Saune
Saune
Sauna jača srce i krvotok što je poznato sportašima, a boravak u sauni može se usporediti s četrdeset minuta trčanja u prirodi. Mnogi ljudi koji su preživjeli infarkt redovno posjećuju saune po preporuci liječnika