Zašto je ušteda energije važna?

Novi asortiman SISTEM Air je posebno zamišljen da bi se značajno smanjo utjecaj na okoliš i tijekom proizvodnje i uporabe.
Cijela profesionalna i industrijska linija je opremljena s vrlo sofisticiranim elektroničkim sustavom i u mogućnosti je osigurati potrebnu opskrbu energijom na motorima, sa značajnom uštedom energije u odnosu na prošlost.

Trend zelene gradnje, odnosno gradnje energetski efikasnih i ekoloških objekata je svakim danom u porastu. Uz sve veće zahtjeve koji se postavljaju na takve objekte, ističe se važnost Centralnog sustava za usisavanje kao energetski efikasnog i ekološkog načina čišćenja. Zrak koji udišemo u zatvorenom prostoru je znatno zagađeniji i opasniji po zdravlje (posebno za osobe sa alergijskom osjetljivošću i djecu) u odnosu na zrak u vanjskom prostoru. To je posljedica koncentriranog zagađenja u relativno malom volumenu prostora. Zagađenje se sastoji od raznih mirisa, virusa, bakterija, dima cigareta, te alergena kao što su prašina (mikro prašina), grinje, pelud i ostali. Najčešće dolazi od materijala upotrijebljenih prilikom gradnje, predmeta kojima je prostor uređen, raznih uređaja, kućnih ljubimaca i sličnih čimbenika. Uvidom u analizu zagađenja, postaje razumljivo zašto vodeće institucije za ekološku gradnju preporučuju Centralni sustav za usisavanje kao potreban dio opreme prostora.

Centralni sustav za usisavanje je tih i izrazito učinkovit način čišćenja koji stvara veliku uštedu u ukupnoj potrošnji energije. Prilikom usisavanje objekta klasičnim usisavačima, kroz stražnji ispuh za zrak u prostoriju se vraća čak do 27 posto usisavane prašine. Zbog toga prostorije ne samo da zaudaraju dok se zagrijana prašina ne slegne, već se moraju otvarati prozori, kako bi se prostor provjetrio i time se stvaraju veliki gubici kod grijanja i hlađenja.

Centralni sustav za usisavanje je povezan cjevovodnom mrežom, od priključaka (usisnih utičnica) do centralnog vakuumskog uređaja, koji se nalazi smješten u jednoj od servisnih prostorija (podrum, garaža, izba i slično). Usisana nečistoća se putem cjevovoda prenosi jakom zračnom strujom do centralnog vakuumskog uređaja gdje se ciklonskim načinom filtriranja temeljito pročišćuje (visokotehnološki uređaji su opremljeni automatskim samočišćenjem filtra i time osiguravaju maksimalnu učinkovitost sustava). Smeće i prašina odlažu se u posudu spremnika uređaja, a čestice manje od 14 mikrona (grinje, bakterije, plinovi) se odvode izvan objekta.

Cjevovod je napravljen od kvalitetnih materijala klase m1 sa kalibriranim spojnicama i ne postoji nikakva mogućnost nakupljanja nečistoća u cjevovodu bilo za vrijeme ili nakon usisavanja. Ukratko možemo reći da je Centralni sustav za usisavanje energetski efikasan način čišćenja za ekološki prostor.

 

Pravilno projektiran i kvalitetno izveden Centralni sustav za usisavanje je potpuno uklopljen u dizajn Vašeg interijera i doprinosi energetskoj efikasnosti prostora.

Slični proizvodi

Sistem Air utičnice
Sistem Air utičnice
Sistem Air utičnice izrađene su tako da odgovaraju estetskom izgledu vaše kuće.
Dodatni pribor
Dodatni pribor
Paleta dodatnog pribora razvijena je da bi se zadovoljila potreba čiščenja svih vrsta prostorija, u kojima se boravi ili radi. Postoje mnogobrojne četke za najrazličitije površine: Glatki podovi, parketi, tepisi, namještaj i tapisoni.
Centralni usisavač
Centralni usisavač
To je sustav koji vam omogućuje da učinite čišćenje kod kuće na revolucionaran način, omogućujući vam da prašinu usisavate na jednostavan, inteligentan i diskretan način.