Instaliranje sustava za centralno usisavanje

Uređaji za usisavanje prašine se instaliraju kao centralni uređaji za cijelu kuću odnosno stan

.

Prašina se eliminira iz prostorije preko usisne kutije i specijalnog antistatičkog cijevnog sistema. Gruba prašina se skuplja u spremnicima usisnog puhala, a mikrositne čestice prašine se ispuhuju vani.Tako se iz prostorije eliminiraju i najsitnije čestice kao polen, bakterije i mikroprašina.

Usisavanje samo po sebi je jednostavno: čim se gumeno crijevo usisavača utakne u utičnicu , centralni usisavač se uključuje automatski ili pritiskom na gumb na ručki. Sada možete očistiti svaku prostoriju na najhigijenskiji način, a da ne morate vući usisavač za sobom po cijeloj kući. Kako je centralni usisavač instaliran daleko od stambenog prostora, gotovo da se ne mogu čuti zvukovi usisavača.

Cjevni sistem se može montirati ispod i iznad žbuke. Kako usisni zrak može prolaziti kroz cijevni sistem brzinom i od 100 km, preporuča se instaliranje konstruiranog vakuum cijevnog sistema.

Uređaji za centralno usisavanje nisu interesantni samo za novogradnje, već se mogu naknadno instalirati i u starije objekte. Mali promjeri cijevi omogućuju njigovo polaganje u zidove od kartonskog gipsa, u betonske stropove, stropne konstrukcije, direktno u estrih, u okna pozicionirana na mirnijim mjestima, u dimnjake, u ugradbeni namještaj, visoke ormare ili niše.